Mountainbiking In Gastein

Området omkring Bad Gastein er tæt på perfekt til mountainbikere. Man føler sig virkelig velkommen som mountainbiker i Bad Gastein. I hele Gasteiner-dalen er der en lang række afmærkede moutainbike-ruter. Ruter til både “bløde” familieture og til “drabelige” expertture.

I både Bad Gastein, Bad Hofgastein and Dorfgastein, er der velekviperede cykel -udlejningssteder og -værksteder. De har også såkaldte e-bikes hvis man ikke lige føler for de mange højdemeter uden hjælp.

Er det første gang man er på cykel i bjergene er “The Gasteiner Valley Bike Track” den oplagte debutrute – den er meget nem og familievenlig. Og man kommer samtidig godt omkring og støder på mange maleriske scenerier.

Er man en øvet mountainbiker på “træningslejr” kan man også få sin lyst styret hvadenten man er til uphill, downhill, singletracks eller blot “touring”. Rundt i hele området er der Alm-hytter og gæstehuse som står klar med forfriskninger.

Ønsker du ikke at cykle op er det tilladt at tage sin MTB med i liften i Dorfgastein. På den anden side af bjerget nede i Grossarl har de et par lækre tracks som også services af lift.

Bike parks

I selve Gastein-dalen er der desværre ikke nogen decideret bike park (altså byggede med drops, hop og berms). Men indenfor en times køreafstand ligger der 3 forskellige super bike parks.

I Wagrain (ca 40 min. i bil) har de http://www.bikewagrain.com/
I Schladming (50 min. i bil) har de 3 forskellige spots med http://www.bikeparkplanai.at/ som det ene af dem
I Saalbach-Hinterglemm og Leogang (knap en time i bil) har de nok noget der ligner europas bedste parks.

For alle parks gælder at de har alt i udlejningsudstyr, undervisning, og forskellige linjer afhængig af temperament og evner. Eg. der er både begynderlinjer, og så er der linjer så sorte, at du ikke har set mage. Der har således både været afholdt VM og worldcup-finaler i eksempelvis Leogang.

Lidt videoer fra terrænnet i Gastein