Schareck

Den ultimative offpiste tur i Gastein må siges at være turen fra toppen af Schareck til Sportgastein.

Når du står på ski i Sportgastein kan du modsat siden med liften se et højt og imponerende bjergmassiv. Toppen er 3150 meter. Og på den side man ikke kan se fra Sportgastein finder man Mölltaler gletscheren hvor der er sommerskiløb og sne hele året.

Der er grundlæggende to veje til toppen af Schareck. Der er den yderst sportslige hvor man hiker fra Sportgastein og op. Eller man kan tage biltoget igennem bjerget om til Mallnitz, og derfra taxi til bunden af Mölltaler gletscheren og så derfra op med almindelige lifte som fører helt til toppen. På ingen måde en anstrengende tur. Dog koster det jo lidt penge til henholdsvis tog, taxi og liftkort. Liftkortet fra Gastein virker ikke på Mölltaler gletscheren. Men turen er alle pengene værd, hvis man sætter pris på lidt ekstraordinært og storslået natur.

Det er IKKE en tur som man skal forsøge sig med uden guide. Ikke fordi den er voldsomt vanskelig i sig selv, men fordi det er vigtigt at man finder de rette veje ned. Der er passager som er endog meget stejle, hvor man ikke har lyst at falde, fare vild eller gå i panik-mode 🙂

Men med den rette guide kan alle som er vant til at bevæge sig rundt i offpisten uden større anfald af dødsangst fint klare turen 🙂

Typisk er det en tur man kan tage fra sidst i februar til langt ind i maj. Vi har prøvet turet een gang og det var midt i marts. Vi ramte bjerget på en perfekt solskinsdag efter lidt snefald. Der var den sæson ikke mange (hvis nogen) som havde været der før os, så samtlige 1600 højdemeter var fuldstændig uberørte – en oplevelse som kun kan anbefales.

Vi kørte med en af de lokale guider fra http://www.schneesportgastein.com/. Også det kan kun anbefales.

Vi skød lidt video på dagen og bryggede efterfølgende nedenstående lille film. Jo, det var en perfekt dag.