Schlossalm

Schlossalm er bjerget over Bad Hofgastein. Bor man i Bad Gastein kører man typisk dertil via Stubnerkogel over Angertal.

En del af området på Schlossalm er bygget op som “bowls” hvor offpisten er umiddelbart tilgængelig fra pisterne. Den offpiste er grundet tilgængeligheden dog ofte rimeligt hurtigt kørt op. Men mist ikke håbet, der er masser af alternative muligheder.

Hohe Scharte

En af vores favoritture går fra toppen af Hohe Scharte. Turen er markeret som 1 på nedenstående kort. Man tager to-stolen DSL Hohe Scharte og på toppen holder man mod pisten H1. Fra toppen af den bevæger man sig vinkelret ud til venstre (set oppefra). Man kan i princippet trekke så langt ud til venstre som man har lyst til/behov for – hele dalen samler sig længere nede. Når først man er ude hvor dalen “åbner sig op”, er det blot at tage for sig af retterne og finde sine egne spor.

Når man er ca. 300 højdemeter nede skal man beslutte sig for om man vil over på solsiden (venstre side), eller holde til højre. I midten skal man være opmærksom på ikke at ende i et lille vandløb/slukt som ender “blindt”. Går man efter solsiden kan man “sigte” efter et par “sæterhytter” som ligger på skråningen. Husk at stoppe op og nyd stilheden. Som regel er man helt alene her. Skiløbet er i den lette ende, og ofte kan man finde uberørt sne længe efter seneste snefald.

Under disse “sæterhytter” (markeret med blå prik) skal man ramme en vej som fører en tilbage til pisten H2. Man kommer ind på pisten igen umiddelbart før hytten Aeroplanstadl, og kan derfra fange kabinen Schlossalmbahn.

Et alternativ fra toppen af Hohe Scharte er at hike op af en lille coulior (ligger til højre set fra liften lige før man når toppen). Deroppefra kan man finde stejle ture ned på både øst- og vestsiden.

Under Schlossalmbahn

Tager man kabinen Schlossalmbahn op igen har man to muligheder. Man kan søge over mod Kleine Scharte (H2), hvor der findes relativt stejle sider udenfor pisten. Alternativt kan man rulle 100 meter ned af pisten, og holde til venstre (set oppefra) op forbi første stander til kabinen. Turen er markeret som nr. 2 på nedenstående kort.

I sneen står en gammel kabine, den skal man venstre om. Man skal op forbi en lille kam. Vel oppe åbner sig en bjergside under kabinen. Man kan stort set vælge frit fra hylden og blot holde sig i samme retning som kabinens kabler over hovedet. Øverst er det åbent skiløb over trægrænsen, længere nede snævrer træerne til for nederst at stå rimeligt tæt. Man kan køre helt ned til hvor “toget” fra Bad Hofgastein kommer op. Lige før man rammer pisten allernederst skal man vide at der kan være lidt pigtråd man lige skal over. (sagde hunden).

Under Kaserebenbahn

Et 3. alternativ på Schlossalm kan man passende nappe når man skal retur til Bad Gastein. Kommende fra Bad Hofgastein siden skal man fange den lille slæbelift Schlosshochalmlift, og stige af til venstre og søge over mod kabinen Kaserebenbahn som kommer fra Angertal. På både højre og venstre side under Kaserebenbahn er der ofte rig mulighed for uberørt sne. Bjergsiden under Kaserebenbahn er præget af at der på et tidspunkt har været en storm som har væltet en lang række store træer.

Træstubbene er ikke fjernet så i tilfælde af store mængder sne har man sig en forstørret pukkelpiste med perfekte affyrringsramper fordelt nedover hanget med jævn hånd. Når man kommer ned hvor man føler at nu står træerne for tæt kan man søge til venstre (set oppefra), så vil man møde stier/veje som bringer en til en piste som bringer en ned til Angertal. Turen er markeret med et 3 tal på nedenstående noget fortegnede kort.