Sommerski

Udover den meget lange skisæson (fra november til maj) som der er i Bad Gastein, er der også mulighed for decideret sommerski.

Mölltaler Gletscher – Flattach

Nærmest ligger Mölltaler gletscheren. I fugleflugt er det tæt på at være “blot lige omme på den anden side af bjerget”. Gletscheren ligger i princippet i samme bjergmassiv som Kreuzkogel i Sportgastein. Man skal blot op fra sydsiden. Dvs. fra Bad Gastein skal man længere ind i Gasteinertal forbi Böckstein og så med biltoget mod Mallnitz.

Læs mere om gletscher, forhold og rutevejledning på http://www.gletscher.co.at/.

Kitzsteinhorn – Kaprun

Også relativt tæt på (45 min. i bil) er ved Kaprun på Kitzsteinhorn-gletscheren. Det er en glimrende gletscher – ikke så stejl igen, men ganske ok til en gang sommerskiløb.

På det interaktive pistekort for kitzsteinhorn-gletscheren (åbner i nyt vindue) kan man få en ide om størrelsen og sneforholdene. Læs mere på www.kitzsteinhorn.at.

Hintertux

En efter vores mening lidt bedre gletscher (til bedre skiløbere) er Hintertux-gletscheren. Den er lidt større og byder på større skimæssige udfordringer. Den ligger desværre noget længere væk end Kitzsteinhorn (2.5 time i bil).

En god ide på vej til eller fra Hintertux kan være at køre over Gerlos. Der kan man bl.a. se de berømte Krimml vandfald (de vandfald med størst faldhøjde i Europa – ganske imponerende).

Dachstein

5 kvarters kørsel fra Bad Gastein er der også Dachstein-gletscheren. Den har vi desværre endnu ikke prøvet (vi hører gerne hvis nogen har). Læs mere på http://www.planai.at/dachstein/.

Tjek vejr og sneforhold

Generelt om sommerskiløb anbefaler vi inden man pakker bilen og drager afsted, at man tjekker både vejrmelding (selvom det er sommer kan vejret være meget skidt på en gletscher) og føreforhold. Gletscherne i alperne er generelt i disse år i en lidt sølle forfatning grundet ringe snevintre og meget varme somre – samt generel “afisning”. Sommerskiløb kan være lidt af et lotteri – det kan være noget værre sjap, ren is eller helt perfekte forhold som var det midt i vintersæsonen.

Men uanset hvad er det altid en speciel oplevelse at tage en lift op i over 3000 meters højde midt om sommeren for at stå på ski.