Stubnerkogel

Stubnerkogel er bjerget lige over Bad Gastein by. Stubnerkogel liften starter lige overfor banegården og går til toppen med en mellemstation knap halvvejs oppe (ved trægrænsen).

Stubnerkogel er et fint kegleformet bjerg hvor det er muligt at stå på ski på samtlige sider. Er man heldig at ramme en uge med dumps er det ret nemt at finde fine linier på Stubnerkogel. Man kan i princippet kører overalt. Der er kun præpareret pister på en meget lille del af de forskellige bjergsider. Desværre lider Stubnerkogel noget under at der ofte er eller har været vindblæst. Det kan derfor være fint at vide hvor sneen typisk er blæst hen.

Mod Burgstalllift (funpark) (1)

Et af vores favorithang er den “bowle” som ligger fra radiomasten på toppen mod bunden af slæbeliften ved FUN-parken (Burgstalllift). Man kan nå toppen via både Stubnerkogel-kabinen og den ny Senderbahn. Man kan køre i hele bowlen, men man skal være opmærksom på at det har en sådan stejlhed at der nemt kan gå laviner. Her vil ofte ligger dyner af sne (som er blæst af omme fra “forsiden” af Stubnerkogel).

Mod Jungeralmbahn (2)

En bjergside med “uendelige” muligheder gemmer sig på bagsiden af Stubnerkogel. Kommer man op med Stubnerkogelbahn eller Senderbahn skal man bevæge sig mod den lille transportslæbelift Hirschkarlift eller pisten B19. Er sneen til det kan man kravle forbi hegnet lige ved Stubnerkogel restauranten og der få sig en stejl coliour ned. (det en god idÈ at tage en tur af B19 først for at se på sneforholdende nedefra). Har man ikke lyst at kravle under hegn kan man droppe ned på siden lige fra top stationen og helt over til hvor stoleliften Jungeralmbahn kommer op. Den bliver lettere og mindre skræmmende jo tættere man kommer på Jungeralmbahn.

Under Senderbahn (3)

Den ny Senderbahn kabine har gjort det særdeles nemt at komme til det hang som ligger umiddelbart under kabinebanen. En konsekvens af den nemme tilgængelighed vil sikket være at det hurtigt vil være opkørt, men tag alligevel et smut forbi. Det er et kongehang. Man kan køre længere ned end vi har angivet på nedenstående kort. Nederst kommer man ned i noget åben skov, men når man rammer pisten som går mod venstre ud mod B18 bør man søge ind på den med mindre man tænder på meget tæt skov.

Ved Jungeralmbahn (4)

En ofte overset powdermulighed er hangene til højre (set nedefra) for Jungeralmbahn. Ikke sjældent kan man her finde nemt tilgængelig med stadig uberørt sne. Man kan fange liften Jungeralmbahn op igen, eller køre i tæt skov helt ned til bunden af Angertal.

Mod mellemstationen på Stubnerkogel (5)

Et af de sidste steder man kan finde uberørt sne på Stubnerkogel kommer man forbi hvis man har taget liften op ved FUN-parken for at rulle over mod mellemstationen på Stubnerkogel (typisk fordi man er på vej hjem). Når man triller stille af sted på vejen der, ligger der smukke hang til venstre for en. Folk kører dem sjældent fordi man ikke kan gennemskue hvordan man kommer op igen. Men man kan roligt droppe udover og kører de få hundrede meter ned igennem den åbne skov. Man rammer nemlig en vej som fører fra mellemstationen mod bunden af Angertal. Når man rammer den skal man blot skøjte/trekke lidt så lander man i Angertal. Så hvis man ikke har noget imod at arbejde lidt for den sidste sne, er her altså en nem mulighed.

Fra Hirschkarlift mod Bad Gastein (6)

En tur som vi desværre endnu ikke selv har prøvet er fra den lille transport slæbelift Hirschkarlift på toppen af Stubnerkogel. Kommer man oppefra kan man smuttte ned til venstre, og holde til venstre rundt mod Bad Gastein by. Det er ikke en tur vi vil anbefale uden guide. Vi har kun set spor der, men har endnu ikke selv haft lejligheden til det. Det må blive næste gang 🙂